WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FEEST 400 JAAR MAASSLUIS

patrick 4

patrick 7patrick 11MAASSLUIS- De viering van 400 jaar Maassluis begint vrijdag 16 mei alleereerst met een bijeenkomst in de Groote Kerk. Op deze plek -vlakbij het graf van dominee Fenacolius, de grondlegger van de zelfstandigheid van Maassluis- zal burgemeester Koos Karssen in zijn toespraak stilstaan bij vier eeuwen Maassluis.
Daarna barst het feest echt los met een optreden van Gerard Joling. De zanger is een van de hoogtepunten van de start van 400 jaar Maassluis. ‘Geer’ zal ‘s |avonds een spetterend optreden geven in de binnenhaven van Maassluis. Het optreden wordt aangeboden door de gemeente Maassluis. Dat heeft de Stichting 400 jaar Maassluis bekendgemaakt.
Gerard Joling staat op 16 mei aan de vooravond van twee grote concerten in Amsterdam Arena ter ere van het 10-jarige jubileum van de Toppers. Bezoekers van het grote stadsfeest van Maassluis hoeven dus niet naar Amsterdam af te reizen om deze rasartiest van dichtbij te zien optreden.    |

Bijzonder is verder de opvoering van de Acte van Separatie, een kort stuk van Gerry Hanneman-De Jong dat met een knipoog terugkijkt op de gedenkwaardige dag dat Maassluis zich losmaakte van moedergemeente Maasland. Burgemeester Karssen en Arnoud Roodenburg, burgemeester van Midden-Delfland en daarmee Maasland, spelen hierin een rol. Maassluizers kunnen de bijeenkomst in de Groote Kerk zelf meemaken.

 Een ander hoogtepunt van de start van het jubileumfeest is de spectaculaire lasershow in de havenkom van Maassluis, een initiatief van de Stichting Sleepboothaven Maassluis. Hierbij worden historische beelden gebruikt. In de haven zijn verder prachtige schepen en boten te bewonderen.|

Bekijk Maassluis ook eens van de andere kant, en wel vanaf 30 meter hoogte! Van 16 t/m 24 mei staat er bij het Winkelcentrum Koningshoek een Reuzenrad, waardoor iedereen gratis de gelegenheid krijgt zijn of haar stad eens van bovenaf te bekijken.

 Op zaterdag 17 mei volgt er een indrukwekkende vlootschouw op de rivier. Daarnaast is er in het centrum een uitgebreide Stadsfair. En er staat voor het openingsweekend nog veel meer op stapel.
 In de maanden mei tot en met september zullen diverse evenementen worden georganiseerd voor  en door de Maassluizers. Voor jong en oud, voor elk wat wils. Enkele highlights: Historische Stadstoer; Sport- en cultuurdagen en een speurtocht georganiseerd voor de kinderen door het basis en voortgezet onderwijs; Eenmalige terugkomst van De Westland Marathon; Openwater zwemmen rond het Kerkeiland; Bungeeroeien en Tobbedansen in de binnenhaven en een Survival in de binnenstad. Ook op muzikaal gebied is er van alles te horen en te zien, van klassiek tot pop. Het totale programma wordt binnenkort gepresenteerd in de huis-aan-huis krant de Schakel.