WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FEEST ROND UITSTOOTVERPLAATSING SCHIEDAM PORT EXPRESS

SCHIEDAM- Wethouder Frans Hamerslag (PS) heeft de 250ste reiziger van de Schiedam Port Express gevierd. De Port Express is een project dat elektrische busjes inzet om werknemers te vervoeren tussen station Schiedam Centrum en het havengebied. De busjes rijden in de ochtend- en avondspits en bieden plaats aan acht personen per rit.

Het idee voor de Port Express komt van de bedrijven Jumbo Maritime en Wärtsilä, die gevestigd zijn aan de kop van de Havenstraat. Ze hebben daarvoor de samenwerking gezocht met de gemeente Schiedam en vervoersbedrijf RMC. RMC verzorgt het vervoer met de elektrische busjes gedurende twee uur in de ochtend- en avondspits. De gemeente Schiedam ondersteunt het initiatief met een financiële bijdrage voor de eerste drie maanden. Na deze periode moet de Port Express zichzelf kunnen bedruipen.

De busjes van Schiedam Port Express zijn elektrisch en rijden daardoor met verplaatste uitstoot via kolen- of zelfs biomassacentrales, waardoor de feitelijke uitstootbesparing nihil is van het elektrisch rijden.

De Schiedam Port Express is per app te boeken. Via de app worden kosten doorberekend aan de werkgever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *