WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FEESTELIJKE AFSLUITING JUBILEUMJAAR ‘VLAARDINGEN 750’

VLAARDINGEN- In de Stadsgehoorzaal aan de Schiedamseweg wordt met een feestelijke bijeenkomst het jubileumjaar Vlaardingen 750 definitief afgesloten. Tijdens deze bijeenkomst blikt de gemeente niet alleen terug, maar kijken ze ook naar de oogst van het jubileumjaar. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Stadsdichter Jordy Dijkshoorn. Daarnaast zullen Leo Verhart (covoorzitter Stichting Vlaardingen 750), wethouder Lianne van Kalken (GroenLinks), citymarketeer Menno de Mol en burgemeester Bert Wijbenga (VVD) hun licht laten schijnen op de betekenis en winst van dit bijzondere jubileumjaar.

Gedurende het jaar 2023 werden er tal van activiteiten georganiseerd om dit bijzondere jubileum te vieren. Zo gaf Graaf Floris V ‘het V-teken van Vlaardingen’ cadeau aan de stad. Koning Willem-Alexander bezocht, ter ere van 750 jaar stadsrechten, op 29 september Vlaardingen. Het leverde hem een fluitconcert op. Met het project Delfland5D konden mensen belangrijke historische momenten in Vlaardingen herbeleven in Virtual Reality.

Het jubileum bood een uitgelezen kans om via sport, cultuur, kunst, erfgoed en andere maatschappelijke initiatieven de Vlaardingers actief met elkaar in contact te brengen. Het motto was: Vlaardingen Doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *