WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FIETS GRAVEREN NIEUWE STIJL MAASSLUIS

MAASSLUIS- Op woensdag 13 augustus kunnen fietsers in Maassluis hun eigendom op een nieuwe manier laten graveren. Werd eerst uw postcode ingegraveerd, nu zal aan uw fiets een uniek nummer worden toegekend oftewel een RAI-standaardnummer. Dit is vooral bedoeld voor fietsen die geen uniek nummer of barcode hebben bestaande uit twee letters en zeven cijfers.
DSC00023
Alvorens te graveren worden de fietsen eerst gecontroleerd op diefstal bij RDW en indien van toepassing daarna gegraveerd. Fietsen zonder enig (ingeslagen) nummer worden niet gegraveerd. Voor het graveren is het noodzakelijk een ID-bewijs mee te nemen.
Van belang is dat u goed de gegevens van uw fiets bewaart. Mocht uw fiets worden gestolen dan is het van belang dat er aangifte wordt gedaan met de juiste fietsgegevens. Bij het graveren krijgt u een kaartje mee met daarop de belangrijkste informatie van uw fiets. Hiermee kunt u met de juiste gegevens aangifte doen. Aangifte doen kan via internet. U hoeft niet meer naar het politiebureau.

De gegevens van uw fiets worden door AFAC-verzekeringsfietsen bewaard. Mocht uw fiets dus bij een AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale) terechtkomen dan kan men u als eigenaar achterhalen. Heeft u wijzigingen of andere vragen dan kunt u contact opnemen via de website van AFAC-verzekeringsfietsen of telefonisch via 06 14049667.

De fietsgraveeracties ‘Nieuwe Stijl’ worden gehouden op:

Woensdag 13 augustus 2014, van 11.00 tot 15.00 uur, locatie Koningshof
Woensdag 20 augustus  2014, van 11.00 tot 15.00 uur, locatie Markt Maassluis Centrum
Woensdag 15 oktober 2014, van 11.00 tot 15.00 uur, Winkelcentrum Palet