WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FIETSDUWER (47) VLAARDINGEN ALSNOG VOOR POLITIERECHTER

VLAARDINGEN- De 47-jarige Vlaardinger V.S. A. heeft een 70-jarige man uit Maassluis van zijn fiets geduwd, waardoor de Maassluiser een been brak. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is de duwer er daarna vandoor gegaan en liet hij het slachtoffer hulpeloos achter. De duwer is gedagvaard en moet zich voor de politierechter verantwoorden.

Het incident gebeurde op 21 juli 2018 aan de Trekkade in Vlaardingen in de buurt van de Twist (Wokkel): de fietsbrug over de Vlaardingse Vaart. Het OM legt de rechter voor dat het slachtoffer door de val zwaar lichamelijk letsel heeft opgelopen, te weten een hersenschudding, een verbrijzeld onderbeen, ernstige pijn aan de knie en linkerschouder en armen.

Het letsel is destijds veroorzaakt doordat A. opzettelijk, als bestuurder van een fiets, op (korte) afstand achter het slachtoffer reed en hem is blijven volgen en daarna tegen de rug, althans het lichaam, heeft geduwd- ten gevolge waarvan het slachtoffer ten val is gekomen.

Ook A. zelf kwam ten val, maar de 70-jarige kon niet meer opstaan. De veroorzaker van de val stond wel op en is verdwenen zonder zijn identiteit kenbaar te maken, terwijl hij wist, of redelijkerwijs moest vermoeden, dat aan het slachtoffer letsel en schade was toegebracht.

Een opsporingsbericht heeft – op basis van tips – uiteindelijk geleid tot de aanhouding van A.

Eén gedachte over “FIETSDUWER (47) VLAARDINGEN ALSNOG VOOR POLITIERECHTER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *