WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FIETSERS HEBBEN NIETS TE KLAGEN BIJ VEER MAASSLUIS-ROZENBURG

MAASSLUIS- Er hangt een tevreden sfeer en de stemming is goed bij de fietsers en voetgangers aan boord van het tijdelijke veer tussen Maassluis en Rozenburg. De op- en afstap is sinds vanmorgen te vinden aan de westkant van het vertrouwde plein. Het ponton voor de watertaxi en de toekomstige waterbus doet tot en met aanstaande donderdag dienst als halte voor het kleine pontje van Otter.

Eenmaal aan boord is er voldoende plaats voor alle fietsen. En voor het eerst kunnen passagiers ook zitten. Het pontje heeft overdekte zitplaatsen. Naast dit alles lijkt de overtocht ook korter te duren dan voorheen met de grote schepen.

Automobilisten zijn minder blij. Bij de gesloten slagbomen wordt verplicht omgekeerd. Het matrixbord meldt de stemming voor de komende dagen. Daarop was lang niet iedereen voorbereid.

De twee boten van het veer Maassluis-Rozenburg zijn tot vrijdag uit de vaart, wegens regulier onderhoud en een technische storing. Ter vervanging wordt een klein pontje ingezet dat uitsluitend is bedoeld voor fietsers en voetgangers.

Reden voor de stremming is schade aan veerboot Staeldiep die hersteld moet worden. Omdat spitsboot Blankenburg tot en met 24 augustus in onderhoud is, is er drie dagen geen alternatieve boot beschikbaar. Veerpont Blankenburg wordt gemoderniseerd en verduurzaamd.

Elk jaar worden in de zomermaanden de twee veerboten om de beurt uit de vaart genomen voor groot onderhoud. In de spitsuren wordt het hele veer daardoor verzorg door slecht één boot. Het aantal afvaarten is daardoor beperkt in de zomer.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *