WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FILMFESTIVAL WOUDHOEK SCHIEDAM

SCHIEDAM- Kinderen in de Schiedamse Woudhoek kunnen nog altijd online hun stem uitbrengen op de zondag aanstaande te vertonen kinderfilm tijdens het Woudhoekfilmfestival. Er kan gekozen worden uit zes films waar onder Rio 2 en Mees Kees op Kamp (Klik HIER).
woudhoek 2
Verschillende straatteams in de wijk Woudhoek hebben vorig jaar de handen ineen geslagen. Met steun van de cultuurscouts, buurtprojecten opbouwwerk en de gemeente Schiedam kwamen zij in september met een driedaags filmfestival op vijf pleinen in de wijk.

De tweede editie vindt plaats op 5, 6 en 7 september. Met op vrijdagavond de openingsfilm Chez Nous. Het verhaal van het homovriendelijke café Chez Nous dat verkocht dreigt te worden aan een grote horecamagnaat. Om deze verkoop te voorkomen, plannen de vaste bezoekers van het café een kraak tijdens de Amsterdam Gay Pride. Ze hebben het gemunt op een diamanten collier die miljoenen waard is en te zien is in het ‘Koninklijk Museum’ in Amsterdam. De groep hoopt met de buit weg te komen in de drukte van de botenparade en zo hun stamkroeg en thuisbasis te kunnen redden van de ondergang. Maar of ze dat ook gaat lukken?

Geïnteresseerden hoeven alleen een stoel mee te nemen. Meer weten? Klik HIER.