WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FLOPPIES, FLIPPO’S EN FERBY’S IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Afgelopen zaterdag werd de laatste van vier Hollandse Huiskamers door wethouder Alexander van Steenderen geopend op Hoogstraat 85. Een project van Stichting Mooi Werk bij de tentoonstelling ‘Ik hou van Holland’ van het Stedelijk Museum Schiedam en in het kader van het Schiedamse themajaar ‘Verk(n)ocht’. Na eerdere huiskamers in de sfeer van de de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 (deze laatste is nog te bezoeken t/m 26 oktober op Stationsplein 10) is het nu de beurt aan de jaren ‘80/‘90 huiskamer.

Tijdens de feestelijke onthulling werden bezoekers getrakteerd op een spectaculair optreden van rappers Kaascouse en Remco-Rast van Tha New Generation.
Elke woonkamer is op zichzelf al een bezichtiging waard, daarnaast organiseert Mooi Werk wekelijks diverse activiteiten voor alle leeftijden. Bekijk een suikerzoete blockbuster op onze ouderwetse filmavond en leer alles over kunst uit de jaren ‘80 en ‘90 tijdens de lezing door kunstenaar Jules van der Vuurst de Vries. Kinderen kunnen hun eigen stuiterbal of onderzetter van strijkkraaltjes komen maken op de kinderknutselmiddag. De huiskamer is nog te bezoeken t/m 29 november. Lees de gehele programmering op www.stichtingmooiwerk.nl/hollandsehuiskamers of www.facebook.com/hollandsehuiskamers.