WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FOTOEXPO IN POMPSTATION SCHIEDAM

SCHIEDAM- Als onderdeel van het fotofestival Schiedam 2014 is er een bijzondere foto-expositie van de ‘Werkers van Schiedam’ te zien. Een fotoserie die letterlijk en figuurlijk de vitaliteit van de Schiedamse economie verbeeld.
Robin Slavenburg-9210
De foto’s tonen de gezichten van mensen die tijdens hun werk, op hun werkplek, heel even in de lens kijken. Om daarna weer door te gaan met waar ze mee bezig zijn. Met hun handen maken ze niet alleen de jenever, maar ook de jeneverflessen. Er is niet alleen een goed ziekenhuis, maar zelfs de schroeven, die bij botoperaties worden gebruikt, komen uit Schiedam. Complete boortorens, kranen, een nieuwe misthoorn, alles “made in Schiedam”. De werkers van Schiedam zijn echte mensen met echte vaardigheden. Je ziet de toewijding en de liefde voor hun vak.

Om een beeld te schetsen van wat werk in Schiedam kan inhouden, is fotograaf Jan van der Ploeg portretten gaan maken van mensen die met hun handen werken. De serie omvat intussen 200 portretten. Het streven is meer dan 300 portretten te maken en zo één procent van de beroepsbevolking van Schiedam te portretteren.

Een selectie van deze foto’s hangt nog tot en met 26 oktober in het monumentale drinkwaterpompstation aan de Rotterdamsedijk 50c. Openingstijden van 12.00 – 17.00 uur.