WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FOTOTENTOONSTELLING KERKCENTRUM VLAARDINGEN-HOLY

VLAARDINGEN- Onder de titel Alles heeft een bestemden tijd presenteert het Foto Expo Collectief Nederland een fototentoonstelling over ‘tijd’ in Kerkcentrum Holy.

En hoewel ieder mens en alles wat ons omringt, de hele aarde en het ons bekende heelal, ‘in de tijd’ leeft is het moeilijk om aan te geven wat tijd nu eigenlijk is. Welke invalshoeken kozen de fotografen om dat abstracte begrip “tijd” zichtbaar te maken?

Er zijn natuurlijk klokken, uitgevonden om tijd meet- en zichtbaar te maken. Door die klokken wordt onze tijd nauwkeurig ingedeeld en wordt ons leven gereguleerd. We moeten ‘op tijd’ komen op school of werk, maar ook om onze trein, tram of bus te halen. Met de tijd komt snelheid in ons leven. Marathonlopers stellen hun chronometers in bij de start van de wedstrijd om op de fractie van een seconde hun tijd te kunnen meten. Fietskoeriers brengen haastig (vaak binnen 10 minuten) hun waren naar de klant die op een warme maaltijd wacht. Er is ook een rustige, stabiele tijd, die van de natuur bijvoorbeeld, die we herkennen in de seizoenen. Er is ook de eeuwige eb- en vloedbeweging van de oceanen.

Alleen een foto zet de tijd stil. Ja, zo zag het er toen echt uit, op het moment dat de sluiterknop werd ingedrukt. Daarom nemen zoveel mensen ook zoveel foto’s, om de alsmaar doorgaande tijd in beelden stil te zetten en vast te leggen.

De fototentoonstelling is gemaakt door een groep vrijetijds- en (semi)professionele fotografen die elkaar kennen van fotocursussen van Marja Bodt. De deelnemers stimuleren daarmee hun eigen artistieke ontwikkeling.

U kunt deze expositie bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het kerkcentrum:

Maandag, dinsdag, donderdag van 9.00 – 11.00 en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur

Adres: Reigerlaan, nr. 47.

4 gedachten over “FOTOTENTOONSTELLING KERKCENTRUM VLAARDINGEN-HOLY

 1. Toch beetje jammer dat je zo (kortzichtig) denkt.
  Bijna 40% van totale beroepsbevolking werkt onregelmatig.
  Dit zijn mensen in de zorg en bij de politie, brandweer, post en pakketbezorgers, beveiliging, piloten, stewardessen, taxibedrijven, o.v. medewerkers, alle 24 uurs bedrijven etcetera.
  Al deze mensen werken veelal op feestdagen, in weekenden, verjaardagen , uitvaarten en trouwerijen van familie of vrienden en met gods gratie kunnen ze met geluk vrij krijgen op deze dagen.
  In 2020 is 39,7% van de werkzame beroepsbevolking regelmatig werkzaam buiten kantoortijden. De werkzame beroepsbevolking betreft personen die betaald werk hebben ongeacht de arbeidsduur. Bij werk buiten kantoortijden gaat het om avondwerk, nachtwerk of weekendwerk (op zaterdag en/of zondag). Alleen in de leeftijdscategorie 15 tot 20 jaar werken meer vrouwen dan mannen onregelmatig. Het percentage van de werkzame beroepsbevolking dat regelmatig ’s nachts werkzaam is, is 7,6%. Hiervan is 63% man en 37% vrouw (EBB/CBS, 2020). Onregelmatige ploegendienstroosters, een jetlag en andere verstoringen van het slaap-waakritme kunnen leiden tot gezondheidsklachten. De WHO heeft ploegendienst op de lijst gezet van risicofactoren voor het ontwikkelen van sommige vormen van kanker.
  Gun jou geen ziekte maar hoop niet dat je in het weekend of met feestdagen een hartaanval krijgt en als je 112 belt te horen krijgt: ” ivm met de feestdagen kan er geen hulp verleend worden ivm het niet meer onregelmatig werken van personeel” Tuut tuut tuut tuut.

 2. O.k. Jaap, jij je zin. Deze tentoonstelling is er dus niet voor winkelpersoneel, bouwvakkers, loodgieters en kantoorpikkies. Voor de rest voor iedereen dus.

 3. Dank voor je reactie.
  Helaas hoort ,een groot gedeelte winkelpersoneel (tegenwoordig) ook bij de mensen die onregelmatig werken. Ik kan mij nml. niet voorstellen dat deze mensen van 07::00 tot 22:00 uur werken, tegenwoordig zijn dit de openingstijden bij veel supermarkten en ook werken in het weekend en op feestdagen.
  Bouwvakkers zijn een twijfel geval. Weet niet of je de mensen die aan wegen werken onder bouwvakkers kan scharen. Veel van het werk aan wegen word ook door bouwvakkers gedaan. Hetzelfde geldt, vermoed ik, voor loodgieters. Kantoorpikkies? Daar heb je, vermoed ik, wel een punt(je).
  En verder zijn er ook mensen die erheen kunnen, gepensioneerden, jongeren, (tijdelijk) gehandicapten en de mensen die ervoor gekozen hebben om parttime te werken bijvoorbeeld 12, 18 of 24 uur en daaraan voldoende hebben om goed te kunnen.leven.
  Wie werkt er nog 40 uur per week zonder atv ?
  Dan moet je wel heel krap zitten en of boven je stand leven oftewel verkeerde keuzes gemaakt hebben.
  Buiten dit alles om, het is een leuk idee en ga er zeker heen, nog even voor mijn nachtdienst op vrijdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *