WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FVD DWINGT PARKEERVERGUNNINGEN AF VOOR THUISWONENDE JEUGD ROTTERDAM

ROTTERDAM- De gemeente Rotterdam moet een parkeervergunning aanbieden aan jongeren die noodgedwongen langer thuis wonen en gebruik moeten maken van een auto voor het woon-werkverkeer. Een raadsmeerderheid steunt dat idee van Forum voor Democratie (FvD).

Het FvD constateert dat in Rotterdam in veel wijken parkeerbelasting wordt geheven dan wel binnenkort zal worden ingevoerd. Dit is middels een vergunningstelsel geregeld. In dit stelsel zijn verschillen in kosten bij de aanschaf van een eerste vergunning en extra vergunningen, maar in meerdere wijken is het gemiddelde inkomensniveau dermate laag dat het niet wenselijk is deze huishoudens nog meer te belasten; ook in Rotterdam is een ernstig woningtekort, dus wil het FvD dat het stadsbestuur gaat onderzoeken in wijken waar binnenkort een parkeerbelasting zal worden ingevoerd hoe een maatwerkoplossing kan worden geboden voor thuiswonende jongeren, zeker daar waar het openbaar vervoer geen oplossing biedt.

De parkeerdruk is in de meeste wijken in Rotterdam hoog. Ook de vraag naar het aantal parkeervergunningen is in veel wijken groter dan het aantal beschikbare parkeerplaatsen. De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat bewoners en ondernemers met een parkeervergunning een parkeerplaats in hun wijk kunnen vinden. Hoe laat het ook is.
In elke parkeersector geven ze daarom een maximum aantal vergunningen uit. Zodra dit maximum is bereikt, ontstaat een wachtlijst. Door deze wachtlijst worden er niet te veel parkeervergunningen uitgegeven. Bewoners die op de wachtlijst staan voor de aanvraag voor een 1e bewonersparkeervergunning krijgen voorrang op de aanvragen van bewoners voor een 2e bewonersparkeervergunning.

3 gedachten over “FVD DWINGT PARKEERVERGUNNINGEN AF VOOR THUISWONENDE JEUGD ROTTERDAM

  1. Ik ben geen FvD fan, dankzij de racistische Baudet, maar dit is een beetje een goed plan. Niet helemaal, want als er door dit plan 3 parkeervergunningen per woning worden afgegeven kan dus weer niemand die werkt zijn auto kwijt. Koos werrekeloos natuurlijk wel, want die is ruim voor vijven thuis.

  2. Huizen afbreken en parkeerplaatsen ervan maken? Wat dacht je van het stopzetten van de ongelimiteerde import van mense

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *