WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEBREK AAN PLEKKEN VOOR HUISWERK OF STUDEREN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er moet onderzocht worden hoeveel studenten in Schiedam een studieruimtetekort ervaren. Dit geldt ook voor scholieren, die een plek nodig hebben om hun huiswerk te maken. Dat vinden Denk, GroenLinks en de fractie Van Dijk. De gemeenteraad steunt de roep om een onderzoek.

Volgens de drie partijen leven er in Schiedam ongeveer 22.000 jongeren (tot 25 jaar). Er zouden signalen zijn dat veel jongeren thuis niet kunnen studeren of leren wegens beperkte ruimte. Voor deze jongeren, die thuis geen ruimte hebben, is de enige mogelijke studeer- of leerplek de Bibliotheek van Schiedam, maar deze heeft beperkte openingstijden (sluit na 17.00), waardoor Schiedamse studenten en leerlingen een studieplek in omliggende steden moeten opzoeken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “GEBREK AAN PLEKKEN VOOR HUISWERK OF STUDEREN SCHIEDAM

  1. Ik zou het een mooi initiatief vinden als de gemeente Schiedam studieruimtes bied met lange openingstijden. Ik wacht al héééel lang totdat zoiets wordt gerealiseerd. Ik ben altijd genoodzaakt om naar de Erasmus Universiteit te gaan, waardoor ik weer tijd kwijt ben aan het reizen. Of soms zelfs naar Tu Delft moet gaan. Het is te gek voor woorden. Ik zie ook heel veel andere stadsgenoten naar deze plekken gaan, terwijl ze ook niet daar studeren. Door het googlen naar eventuele studieplekken in Schiedam ben ik op deze pagina terecht gekomen. Dus Gemeente Schiedam doe er a.u.b wat aan! Denk ook aan de jongeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *