WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEEN BOETE VOOR UITSTEL BOUW WOONTOREN SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Projectontwikkelaar Blauwhoed hoeft de aan de gemeente Schiedam verschuldigde boete van 10% van de koopsom niet te betalen wegens de niet tijdige levering van de bouwgrond op de Kop van de Singel. Projectontwikkelaar Blauwhoed en de gemeente Schiedam hebben inmiddels een addendum getekend, een aanvulling op de eerdere overeenkomst voor uitgifte van grond. Blauwhoed onderzoekt aankomende periode in overleg met de gemeente eventuele doorstartscenario’s van woontoren s’MAAK. Hoe de mogelijke doorstart eruit komt te zien blijft onduidelijk, omdat geheimhouding is opgelegd op de bijlage addendum bij de gronduitgifte en delen van de correspondentie.

De geplande bouw van het iconische gebouw op de Kop van de Singel kon in januari 2023 op dat ogenblik nog niet doorgaan. Blauwhoed werd toen verrast vanwege het niet afgeven van een garantiecertificaat door de verzekeraar aan de aannemer die s’MAAK zou gaan bouwen. Alle aannemingsovereenkomsten en daarmee ook alle koopovereenkomsten tussen de kopers en Blauwhoed konden toen niet tot stand komen.

Ondertussen dient de gemeente zich te houden aan haar contractuele verplichtingen richting Blauwhoed en dat heeft ertoe geleid dat de gemeente het terrein bouwrijp heeft opgeleverd binnen de contractueel vastgestelde termijn. Het speelveldje en de parkeerplaatsen worden daarom niet hersteld.

Eén gedachte over “GEEN BOETE VOOR UITSTEL BOUW WOONTOREN SCHIEDAM-OOST

  1. Los van het feit dat het project totaal niet past met 20 verdiepingen tussen historische bebouwing van 2 en drie verdiepingen wordt de boel hier weer flink belazerd.
    De grondprijs wordt angstvallig geheimgehouden, zoals bij eerdere grond deals waar bevriende projektontwikkelaars voor een schijntje grond kochten in Schiedam. Bijvoorbeeld de grond van het voormalig DCMR gebouw waar honderden dure appartementen op kwamen: verpatst door wethouders Minhas en Bregman met instemming van de gemeenteraad voor 250 euro per m2!! Koopje van de eeuw, de ontwikkelaar lacht over 30 jaar nog ;-(
    Daar heeft de Schiedamse gemeentekas al miljoenen misgelopen. Lees de arme Schiedammers lopen dat mis.
    De grondprijs zou een percentage van de opbrengst moeten zijn. Dan kom je factor tien hoger uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *