WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘GEEN EXTRA TOEZICHT NODIG IN CENTRUM VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- In het centrum van Vlaardingen zorgen groepen jongeren al geruime tijd voor een onveilige sfeer door onder meer ruiten van verschillende winkelpanden in te slaan. Ondanks deze problemen blijven verdere maatregelen uit. Dat wordt duidelijk wanneer de fracties van Heel de Stad (HdS) en Beter voor Vlaardingen (BvV), met steun van Stadsbelangen Vlaardingen (SBV), pleiten voor meer toezicht. Gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Een motie van HdS en BvV wordt vervolgens door een raadsmeerderheid weggestemd.

Eerder is de situatie in de binnenstad al besproken in de raadscommissie. Burgemeester Bert Wijbenga (VVD), verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, heeft weinig vertrouwen in de ideeën van de twee oppositiepartijen. Hij benadrukt dat er al een integraal veiligheidsplan bestaat, waarin prioriteiten zijn vastgesteld en de rol van politie en boa’s is beschreven. Ook wordt er gewerkt aan een versterkingsplan. Wijbenga wijst, tijdens de commissievergadering, ook op de inzet van wethouders die zich bezighouden met preventie en repressie, en stelt dat er dagelijks hard wordt gewerkt aan de veiligheid en leefbaarheid. Dat moet voldoende zijn, vindt Wijbenga.

Ron Boers (HdS) benadrukt tijdens de commissievergadering echter dat het niet alleen om plannen en beleid gaat, maar vooral om de praktijk van alledag. De situatie op en rond het Veerplein en Liesveld wordt door veel bewoners en gebruikers als onveilig en onleefbaar ervaren, stelt hij. ’s Avonds ontbreekt het aan toezicht, en deze situatie duurt al jaren voort. De twee oppositiepartijen roepen het stadsbestuur tevergeefs op om op het Veerplein en Liesveld zo snel mogelijk te zorgen voor een veilige en leefbare situatie voor ondernemers, bewoners, winkelend publiek en uitgaanspubliek.

Wijbenga: ‘We hebben een integraal veiligheidsplan en dat hebben we niet zomaar. Daar hebben we meerdere sessies met de raad over gesproken. Daar staan de prioriteiten in en er staat in wat de politie naast wat we iedere dag doen, ook nog eens doet. En hetzelfde geldt voor de boa’s, waarbij we erkend hebben dat we de boa’s wat beter bereikbaarder, wat bekender willen maken. En daar is het versterkingsplan voor in opbouw.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *