WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘GEEN MOGELIJKHEDEN OM RESTAURANTS SCHIEDAM TE HEROPENEN’

SCHIEDAM- Als experimenten mogelijk zijn om restaurants in Schiedam te openen, dan zal het stadsbestuur zich hiervoor snel melden. Dat is wat de fractie van Denk duidelijk wordt gemaakt in antwoord op vragen naar de mogelijkheden te experiment, onder toezicht van de GGD, om delen van de horeca te heropenen. Het zou dan gaan om restaurants met alleen zitplaatsen. Destijds bij de mogelijkheid om terrassen tijdelijk uit te breiden, was Schiedam ook snel met een terrassenregeling gekomen, maar momenteel zouden er geen mogelijkheden zijn om aan een experiment invulling te geven, menen burgemeester en wethouders.

De omzet in de Nederlandse horeca is vorig jaar door de lockdown met ruim een derde gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gaat het voor de branche om de sterkste krimp ooit. De terugval was zeven keer groter dan de omzetdaling van 2009 bij de bankencrisis.

De lockdown schaadt de hele economie. In de eerste drie kwartalen vorig jaar kromp de economie met ruim 12 % vergeleken met vorig jaar; goed voor ongeveer 90 miljard euro. De staat heeft tussen de 45 en 65 miljard euro geleend, het aantal werklozen was in januari 337.000; ruim 50.000 hoger dan een jaar geleden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *