WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEEN NIEUWE ACTIE TEGEN KERKKLOKKEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er lijkt een einde gekomen aan het verzet tegen het ‘onnodig’ luiden van de klokken van de Grote –of Sint Janskerk in Schiedam. Een bezwaarmaker uit de binnenstad van Schiedam heeft na telefonisch en e-mail contact vanuit het stadskantoor niets meer van zich laten horen. Een in januari aangekondigde brief van de klager heeft de gemeente nooit bereikt.

Een woordvoerder van de gemeente legt nogmaals uit wat vorig jaar met de klager is besproken over de afspraken met het kerkbestuur. “Met de Grote Kerk is afgesproken niet te luiden buiten de toegestane wettelijke mogelijkheden, zoals bij godsdienstige plechtigheden. Mocht de kerk om een speciale reden daarvan afwijken, dan moeten we daar contact over hebben. In de praktijk was het aantal afwijkingen overigens al heel beperkt. Voor zover ik heb kunnen nagaan is een brief uit januari niet bij ons bekend.”

De bezwaarmaker tegen het beieren van de kerkklokken liet in januari weten nog altijd geen reactie te hebben ontvangen van de gemeente op zijn ergernissen. Hij zou per brief om opheldering vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *