WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEEN NIEUWE PARDON GEVALLEN

MAASSLUIS- In de gemeente Maassluis zijn geen kinderen die buiten de recente (kinder)pardonregeling vallen. Zo laat het college, na ruggespraak met Vluchtelingenwerk, weten op vragen van D66.

Burgemeester Koos Karssen (CDA) van Maassluis tekenden onlangs een petitie met het verzoek aan Staatssecretaris Fred Teeven (VVD) voor een verruiming van het zogenaamde kinderparon. De partij van Teeven staat op het standpunt dat bij een versoepeling alsnog verblijfspapieren worden verstrekt aan ouders met kinderen die in een serie van procedures de rechters niet hebben kunnen overtuigen van hun recht op asiel. Toch ging de VVD tijdens de onderhandelingen met de PvdA over het Regeerakkoord akkoord met het uiteindelijke pardon. Een versoepeling zou nu wel een stap te ver zijn.

Burgemeester Cor Lamers (CDA) van Schiedam heeft inmiddels ook getekend, maar de waarnemend burgemeester van Vlaardingen Bas Eenhoorn (VVD) niet. Eenhoorn wijkt met zijn motivering wel af van het oorspronkelijke VVD standpunt. Hij denkt door het inzetten van zijn persoonlijk contact met de staatssecretaris de belangen van de in Vlaardingen betrokken kinderen (aantal onbekend) beter te kunnen behartigen en zou om die rede niets voelen voor het ondertekenen van de petitie.
DSC00054DSC00051DSC00055DSC00053