WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEEN ONDERTUNNELING METROKRUISING HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Er komt geen ondertunneling voor de metrokruising over de Strandweg in Hoek van Holland. Met 23 voor en 20 stemmen tegen heeft de Rotterdamse gemeenteraad vanavond het bestemmingsplan met de gelijkvloerse kruising aangenomen.

De coalitiepartijen (Leefbaar, D66 en CDA) steunen een gelijkvloerse kruising, nu deze wordt voorzien van extra veiligheidsmaatregelen. De extra kosten voor ondertunneling bedragen 19,1 miljoen euro. Volgens wethouder Pex Langenberg (D66) is hier geen geld voor beschikbaar, ook niet vanuit de Metropoolregio en de Provincie. Het aanspreken van de post onvoorzien om de ondertunneling te betalen leek Langenberg geen goed idee. Dit tot teleurstelling van de oppositie, omwonenden en de gebiedscommissie die een ondertunneling als de meest veilige optie zien.

De wethouder heeft met de RET afgesproken dat er voor een bedrag van maximaal 300.000 euro een detectiesysteem en extra camera’s worden toegevoegd om de kruising beter te beveiligen. Daarnaast wordt de snelheid van de metrostellen zo veel mogelijk beperkt tot ongeveer 50 km bij het passeren van de oversteek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *