WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEEN PLANNEN VOOR OPHALEN DODE HUISDIEREN IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het stadsbestuur van Schiedam heeft laten weten dat er geen plannen zijn om dode huisdieren bij de inwoners thuis op te halen. Dit antwoord komt naar aanleiding van een vraag vanuit de gemeenteraad over de nieuwe Afvalstoffenverordening.

De eigenaren van dode gezelschapsdieren hebben verschillende mogelijkheden om hun huisdier te verwijderen. Ze kunnen ervoor kiezen om hun huisdier te begraven op hun eigen terrein, mits ze voldoen aan de wettelijke eisen. Ze kunnen ook hun huisdier afgeven aan een erkend dierencrematorium of dierenbegraafplaats, waar ze hun huisdier kunnen laten cremeren of begraven. Of ze kunnen hun huisdier afgeven op de door de gemeente aangewezen verzamelplaats, namelijk de milieustraat van Irado. Daar wordt het huisdier opgehaald door een erkend destructiebedrijf.

Het thuis ophalen van dode gezelschapsdieren is geen taak van de gemeente, volgens het stadsbestuur. Schiedam vindt dat de houder of eigenaar van het dode gezelschapsdier zelf verantwoordelijk is voor het vervoer en de bestemming van het huisdier. Schiedam is niet de enige gemeente die deze regel hanteert. Er zijn geen gemeenten in Nederland die dode gezelschapsdieren thuis ophalen. U moet zelf zorgen voor het vervoer van uw dode huisdier naar een van de bovengenoemde opties. Alleen als u een overleden landbouwhuisdier heeft, zoals een paard, pony of ezel, kunt u gebruik maken van de individuele ophaalservice van Rendac. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ophalen en verwerken van dode dieren.

Eén gedachte over “GEEN PLANNEN VOOR OPHALEN DODE HUISDIEREN IN SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *