WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEEN PROBLEMEN HOEK VAN HOLLAND DOOR BREXIT

HOEK VAN HOLLAND- Tot nu toe zijn verkeersopstoppingen uitgebleven rond de terminal van Stena Line in Hoek van Holland. Ook is het rustig op de speciale Brexit bufferparkeerlocatie voor vrachtwagenchauffeurs die hun papieren nog niet op orde hebben.

Sinds zaterdag 1 januari gelden weer douaneformaliteiten voor goederenvervoer tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) bij de ferry’s van de Stena Line. Gistermiddag om 14.30 uur vertrok de eerste uitgaand ferry vanaf Hoek van Holland.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) was aanwezig bij de Douane in de Rotterdamse haven om zelf te zien hoe de eerste afvaart van Stena LIne
verliep nu de Brexit vorm krijgt.

Volgens de bewindsvrouw is het nog te vroeg om conclusies te trekken. Vanaf mogen moet blijken wat de echte impact van de Brexit is op de haven, en op de goederen- en verkeersstromen rondom de ferryterminals.

Er waren op vrijdag 1 januari, een officiële feestdag in het VK en Nederland, minder afvaarten dan op een normale vrijdag. Ook het weekend van 2 en 3 januari wijkt af van het reguliere afvaartschema. Daarnaast zijn in de aanloop naar 1 januari grotere voorraden aangelegd in het VK, Daardoor werden er in de voorbije weken bovengemiddeld meer goederen vervoerd via de ferry.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *