WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘GEEN ROL GEMEENTE BIJ ONVEILIGE ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN TOLSA VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Bij de productie van kattenbakkorrels door het bedrijf Tolsa in Vlaardingen zou de veiligheid van de werknemers op het spel hebben gestaan. Dit gebeurde toen het bedrijf tijdens een stakingsactie van het eigen personeel in Vlaardingen besloot om werknemers uit Engeland over te laten vliegen om het werk voort te zetten. De Arbeidsinspectie is hiervan op de hoogte gesteld en heeft een onderzoek verricht naar de situatie. Uit het onderzoek bleek dat er geen reden was voor de gemeente om in te grijpen. Dat is het antwoord dat raadslid Maurice van Beers (SP) heeft ontvangen op zijn schriftelijke vragen.

‘Arbeidsgeschillen zijn een zaak tussen werkgever en werknemer. De gemeente heeft daar geen bemoeienis mee, tenzij de openbare orde wordt verstoord’, zeggen burgemeester en wethouders. Het college laat weten dat het bereid is om met de medewerkers in gesprek te gaan als zij daar behoefte aan hebben, om zo een luisterend oor te bieden en hun zorgen te horen.

De SP maakt zich al langere tijd zorgen over de arbeidsomstandigheden bij Tolsa. Het bedrijf zou zich niet aan de arbeidswetgeving houden en zich schuldig maken aan diverse misstanden, zoals het intimideren, ontslaan en ondermijnen van vakbondsleden en het negeren van veiligheidsregels.

Het afgelopen jaar is de directie van Tolsa meermaals om een reactie gevraagd. Zonder resultaat.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *