WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEEN SCHIEDAMSE BUURT ZIT TE WACHTEN OP SCHAAKTAFELS

SCHIEDAM- Jeugdschaakvereniging De Pionnetjes leidt momenteel de zoektocht naar nieuwe locatie voor de geflopte schaaktafels in Schiedam. Aanvankelijk was het de bedoeling om de wijkregisseurs te laten onderzoeken of er in de wijk(en) animo is voor een van de schaaktafels, en om de kosten van verplaatsing inzichtelijk te maken. Bij sportaanbieders en bewoners is daarom het afgelopen jaar gezocht naar een geschikte nieuwe locatie voor de schaaktafels. Jeugdschaakvereniging De Pionnetjes heeft hierbij het voortouw genomen en verschillende locaties en het draagvlak hiervoor in de buurt onderzocht. Momenteel wordt in samenspraak bekeken welke locatie het meest geschikt is en wanneer de verplaatsing kan plaatsvinden. Omwonenden van zowel de huidige als de nieuwe locatie worden hierover zo snel mogelijk geïnformeerd. Het college beschouwt de motie hiermee als afgedaan.

Uit een evaluatie is gebleken dat de schaakdamtafels die in 2022 zijn geplaatst op het Dokter Wibautplein in Nieuwland en op sportpark Willem-Alexander nauwelijks worden gebruikt. De geplande trainingen van schaakvereniging De Pionnetjes trokken weinig tot geen deelnemers en ook de sportcoaches van de Betrokken Spartaan constateerden een gebrek aan animo voor schaken of dammen. De speelstukken die in de sportkantine van het sportpark en bij de horeca aan de Troelstralaan te leen zijn, zijn in geen maanden gebruikt.

2 gedachten over “GEEN SCHIEDAMSE BUURT ZIT TE WACHTEN OP SCHAAKTAFELS

  1. In de buurt van het Wibautplein schaakt niemand, dat kon iedere simpele ziel van te voren weten, behalve…… de zolen die de schaaktafels daar hebben laten plaatsen. Het is er nou eenmaal geen Hillegersberg of Oranjebuurt.
    In die buurt is meer belangstelling voor serieuze cursussen en workshops zoals explosieven fabriceren, het opzetten van een eigen drugslab, schiet- en steeklessen en noem er nog maar een paar.

  2. Is toch logisch , als je daar in die buurt als kind gaat zitten schaken , ben je gelijk een Nerd en wil de rest niks meer met je te maken hebben ……………..( Zeker weer een idee van die dominante tante met haar grote smoel , die daar bij dat pleintje woont ) …………………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *