WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘GEEN SIGNALEN DAT WOONTOREN SCHIEDAM-OOST NIET DOORGAAT’

SCHIEDAM- Op het stadskantoor worden berichten tegengesproken dat de bouw van woontoren s’MAAK niet doorgaat, nu AOV en OPS informeren naar de stand van zaken rond het project op de kop van de Singel in Schiedam-Oost.

De gemeente heeft vanuit ontwikkelaar Blauwhoed geen signaal gekregen dat de bouw definitief niet door zal gaan. Wel zou ‘een kwestie’ spelen dat aannemer Bouwgroep Moonen niet aan de eisen van Woningborg voldoet, maar dat is iets tussen Blauwhoed en zijn onderaannemers en moet ook door Blauwhoed worden opgelost, vinden burgemeester en wethouders. Verder treedt de gemeente in overleg met Blauwhoed hierover. Dat kopers hiervan de dupe zijn wordt ten zeerste betreurd, meldt het gemeentebestuur aan de fracties.

Ondertussen dient de gemeente zich te houden aan haar contractuele verplichtingen richting ontwikkelaar Blauwhoed en dat leidt er toe dat de gemeente het terrein bouwrijp oplevert binnen de contractueel vastgestelde termijn. Het verzoek van AOV en OPS om het speelveldje en de parkeerplaatsen te herstellen wordt daarom niet gehonoreerd.

Eén gedachte over “‘GEEN SIGNALEN DAT WOONTOREN SCHIEDAM-OOST NIET DOORGAAT’

  1. Aannemers zijn niet zo happig op het ikonische uiterlijk. Een schuine gevel is geen standaard bouwwijze.
    De kandidaatkopers voor het project lopen weg bij het uitstel. Er zijn kandidaatkopers die hun oude huis hebben verkocht en nu in de prijzen vallen: oude huis weg en geen nieuw huis. Dat is bijzonder ongelukkig voor het imago van Blauwhoed.
    Schiedam heeft na het Gat van Bolmers en het gat van Mak nu het Gat van Minhas/Laan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *