WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEEN ZICHT OP LOOD IN DRINKWATER KINDEROPVANG SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er zit mogelijk lood in het drinkwater bij een onbekend aantal locaties in Schiedam waar kinderen worden opgevangen. Wethouder Marcel Bregman (D66) kan alleen met zekerheid zeggen dat het drinkwater loodvrij is bij vijf panden van de gemeente waar kinderen worden gehuisvest. Bregman: “Er zijn nog elf gebouwen die gedeeld eigendom zijn. En dan zijn er ook nog een boel gebouwen die niet van ons zijn: gastouderadressen en sportaccommodaties, gymzalen.”

Raadslid Anouschka Biekman (D66) wijst op het risico van lood in kraanwater. Biekman: “Enkele weken geleden is in diverse gemeentelijke schoolgebouwen en gebouwen van woningbouwcorporaties in onder andere Utrecht en Alblasserdam lood ik kraanwater gevonden. De oorzaak hiervan ligt aan het feit dat deze gebouwen vaak nog oude loden binnenleidingen hebben, die kleine stukjes lood afgeven. De Gezondheidsraad geeft in haar adviesrapport van november 2019 aan dat blootstelling aan lood zeer schadelijk is voor de gezondheid. Ook bij een zeer lage concentratie. Ongeboren baby’s en kinderen tot 7 jaar lopen het grootste gezondheidsrisico bij inname.”

De wethouder laat weten dat er brieven worden verstuurd door de gemeente. Bregman: “ Met daarbij ook het verzoek om zich tot de huisbaas te wenden voor onderzoek naar lood in het drinkwater. Er zit ook een contactadres bij voor vragen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *