WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEHEIMHOUDING OP DICHTDRAAIEN GASKRAAN SCHIEDAM-NIEUWLAND

SCHIEDAM- In een geheime bijlage van het ‘Meerjaren perspectief Vastgoed 2020-2021’ wordt voorgesorteerd op het dichtdraaien van de gaskraan voor de wijk Schiedam-Nieuwland. Dat meldt raadslid Pascal van Kraaij namens de OuderenPartij Schiedam (OPS). Van Kraaij: “Dat zijn de type voorsorteringen die wij liever niet in een geheime bijlage zien staan. Dat vinden we niet echt transparant.”

Volgens de OPS blijkt uit de geheime bijlage dat de kosten van het aansluiten van gemeentelijke panden op het warmtenet nog moet worden onderzocht. Van Kraaij: “En dat dit 2 jaar gaat kosten. Zo zien we ook maar weer hoe goed het college is in het vooruitschuiven van kosten. Daarnaast wordt in dit plan opgenomen dat ook onderzocht zal worden hoe gemeentelijk vastgoed in de wijk Nieuwland aardgasvrij kan worden gemaakt. De OPS is niet alleen tegen Groenoord van gas los, maar ook tegen nieuwe energie voor Nieuwland, of hoe het ook zou moeten heten.”

Vorig jaar lag ook geheimhouding op vier stukken die te maken hadden met de kosten voor Groenoord van gas los. VvE’s in Groenoord staan niet te springen om een aansluiting op het warmtenet van Eneco. Daarvoor moeten huiseigenaren namelijk een extra hypotheek afsluiten (rente 1,2 %) met een looptijd van 30 jaar. Bij galerijwoningen uit de periode 1965 gaat het om een investering van 14.848 euro per huishouden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *