WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEÏSOLEERDE BALKONDEUREN TEGEN KOU SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- Verhuurder Woonplus gaat bij woningen in de Schiedamse buurt Groenoord Midden al het nog aanwezige enkel glas vervangen door dubbel glas en geïsoleerde voor- en balkondeuren plaatsen. De aanpak hoort bij de plannen om heel Groenoord van het gasnet te halen en de kwaliteit van de bestaande woningvoorraad te verbeteren en verduurzamen. Wat de beste oplossing is en met welke combinatie van maatregelen woningen verduurzaamd worden zal per project verschillen.

Volgens de verhuurder draait het om het terugbrengen van de verbruikte hoeveelheid energie en het veranderen van de energiebron. Bij alle investeringen in het verduurzamen van de woningen zijn beide aspecten van belang: door isolatie zorgen dat het energieverbruik beperkt wordt en door veranderen van de warmtebron zorgen dat de CO2 uitstoot beperkt wordt. Maatregelen als dubbel glas dragen bovendien bij aan het comfort van de woning.

In de Warmtevisie meldt de gemeente Schiedam dat het toekomstige warmtenet van Eneco de eerste 2 jaar water van 85 graden zal leveren. Daarna komt er water van 70 graden door de verwarmingsbuizen in Groenoord.

Eén gedachte over “GEÏSOLEERDE BALKONDEUREN TEGEN KOU SCHIEDAM-GROENOORD

  1. Waarom zijn die balkondeuren niet al tientallen jaren geleden van dubbel glas voorzien? Bléren over het milieu en stookkostenbezuiniging en ondertussen je huurders met glas uit de vorige eeuw laten zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *