WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEKRAKEEL NA VRAGEN HUISVESTING ASIELZOEKERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- LOS-fractievoorzitter Monique Rotteveel heeft zich gisteravond opnieuw de woede van andere partijen in de Schiedamse raadscommissie op de hals gehaald, door vraagtekens te plaatsen bij een pleidooi voor het toelaten van (nog) meer vluchtelingen en asielzoekers. Het pleidooi kwam gisteravond, tijdens de raadscommissie, van Rita van der Eijk, namens haar stichting Meredia, zelfbenoemde belangenvertegenwoordiger van vluchtelingen en asielzoekers.

Rotteveel: “Is het voor u dan nooit genoeg?”
Van der Eijk: “Ik hoef toch niet te vertellen wat voor problemen er nogal zijn? Hoeveel mensen geen dak boven hun hoofd hebben.”
Rotteveel: “Maar beseft u ook dat er Schiedammers zijn die dezelfde problemen hebben en die vaak door dit soort dingen opzij…?”

Op dat moment interrumpeert Yorick Haan (GroenLinks): “Ik maak ernstig bezwaar tegen de manier waarop mevrouw Rotteveel nu meent een vragenvuur op een inspreker te moeten afvuren. Dit kan echt niet door de beugel.”
John Maris (PS): “Volgens mij hebben wij hier ooit de afspraak gemaakt, dat wij niet in discussie gaan met insprekers, maar dat we aanvullende vragen kunnen stellen, maar er werd net naar een mening gevraagd. Dan ga je een discussie aan.”
Rotteveel: “Er wordt gevraagd om het stellen van vragen aan de inspreker. Die vraag stel ik. Daar is niks mis mee, dacht ik.”
Maris: “Er wordt naar een mening gevraagd. Dan ontstaat er een discussie.”
Rotteveel: “Mevrouw staat hier toch voor haar mening, of niet?”

Cemil Kahramanoglu (Denk) haast zich om excuses te maken aan Van der Eijk voor Rotteveel.

Het is niet voor het eerst dat partijen afschuw uitspreken over standpunten van LOS. Met regelmaat wordt de wens van Rotteveel weggehoond, om de urgentie in te trekken op een sociale huurwoning voor vluchtelingen.

Volgens burgemeester Cor Lamers (CDA) wonen er momenteel nul asielzoekers in Schiedam, maar wel meer dan zeshonderd Oekraïners (Naast honderden vluchtelingen, in sociale huurwoningen met urgentie, red.) Lamers: “Aangezien wij boven proportioneel Oekraïense vluchtelingen (zonder controle op hun vluchtverhalen, red.) opnemen, is er op dit moment ook geen drang, ook niet van het COA, om in Schiedam aanvullende asielopvang op te nemen. Dat weet mevrouw Van der Eijk.”

6 gedachten over “GEKRAKEEL NA VRAGEN HUISVESTING ASIELZOEKERS SCHIEDAM

 1. Lamers zegt dat er geen asielzoekers in Schiedam zijn. Er zijn echter volop statushouders in Schiedam. De lokale bevolking merkt het verschil tussen deze profiteurs echt niet.

 2. Het collegebhad op zijn minst per brief haar standpunt kunnen communiceren.
  Het gaat om meer dan 180 Schiedammers en instellingen die per manifest hun vragen lanceren dan behoort.daar fatsoenlijk antwoord op te komen

 3. Het standpunt is: geef iedere asielzoeker een status, huis en uitkering en het zijn geen asielzoekers meer. Die wodkazuipers worden ook geen asielzoekers genoemd maar vluchtelingen. Als je aan Lamers vraagt hoeveel honden er in Schiedam zijn zegt hij ,, geeneen, alleen maar teckels en labradoedels”.

 4. Dat Meredia verspreidt een enorme politiekcorrecte stank. Tijd om de subsidiestromen eens te onderzoeken… Hallo redactie? Werk aan de winkel.

 5. Fantastisch dat steeds meer mensen zien dat:
  – omvolking een feit is
  – er geen klimaatcrisis is
  – we stikstof zelfs nodig hebben om te overleven
  – ‘corona’ gewoon de herdefinitie was van griep
  – Mrna vaccinaties leiden tot depopulatie
  – regeringen niet meer beslissen, hoi WEF!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *