WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEMEENTERAAD VLAARDINGEN KAN MOGELIJK VERGADEREN PER APP

VLAARDINGEN- De gemeenteraad van Vlaardingen moet kunnen vergaderen via een Whatsapp video-conference of een vergelijkbare app. Die mogelijkheid wordt op het stadhuis onderzocht nu ook de vergaderingen van de raadskamers voor vanavond niet doorgaan. Hierbij zou het herstelplan worden besproken waarmee Vlaardingen een miljoenentekort moet zien op te lossen. Daarnaast zijn er vanuit het college mogelijk ook voorstellen die eigenlijk geen uitstel dulden. Denk bijvoorbeeld aan bouwplannen.

Om digitaal te kunnen vergaderen, zonder samenkomst in de raadszaal op het stadhuis, moet er een soort noodwet komen. Daarop is het wachten, zeggen ingewijden.

Aan besluitvorming via een vergadering per app zitten juridische haken en ogen. Die zijn nu nog niet goed geregeld. Een optie om alleen de fractievoorzitters digitaal te laten vergaderen houdt ook een zeker risico in. De fracties kunnen dan niet meer verdeeld stemmen.

In de Vlaardingse politiek gaat men er nu nog vanuit dat het stilleggen van alle vergaderingen zal duren tot 6 april, maar zeker is dat nog allerminst.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *