WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GENOEG VAN CONTAINERS BIJ VOORDEUR SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het gescheiden inzamelen van papier, plastic en glas in Schiedam levert al een aantal jaren hinder op voor bewoners van de Nieuwstraat. In de straat staan twee containers pal voor de deur van een monumentale woningen op de hoek met de Lombardsteeg. Nu de gemeente plannen heeft om posities te gaan veranderen wordt gehoopt op verplaatsing van het inzamelpunt in de Nieuwstraat.

Vorig jaar heeft de gemeente Schiedam ‘afval Challenge-gesprekken’ georganiseerd. Meer dan duizend Schiedammers kwamen langs en hebben samen met de gemeente meegedacht over manieren om de hoeveelheid restafval in de stad te verminderen. Gezamenlijk is gezocht naar ambitieuze en realistische maatregelen die passen bij Schiedam en de Schiedammers.

Het nieuwe beleidsplan Afval the Challenge is door het college vastgesteld en werd op 14 februari gepresenteerd aan de gemeenteraad en aan andere belangstellenden tijdens het Stadserf.

De fractie van D66 heeft verzocht verplaatsing van de de afvalbakken in de Nieuwstraat niet over het hoofd te zien.

2 gedachten over “GENOEG VAN CONTAINERS BIJ VOORDEUR SCHIEDAM

  1. Tijdens het laatste wijkoverleg van 2016 en de eerste van 2017 deze containers ook aangekaart. Zo houden we de druk op de ketel om deze containers zsm te laten verplaatsen.

  2. En nu worden ze op een achterlijke manier bij mij voor de deur neergezet.
    Parkeervakken verdwijnen, terwijl je met een parkeervergunning al niet eens de zekerheid voor een plekje had.
    Top geregeld Gemeente Schiedam. Dus niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *