WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GERUCHT ‘VLUCHTELINGEN’ WETERING VLAARDINGEN NIET ONTZENUWD

Het AOV is bezorgd over de veiligheid in en rondom de opvang van de ongelimiteerde migrantenstroom. De partij verwijst daarvoor naar meerdere berichten in de media. Zo kwamen de afgelopen dagen in bedekte termen berichten naar buiten over meerdere grootschalige vechtpartijen binnen de diverse opvanglocaties in Nederland. Het ging daarbij vooral om groepen ‘vluchtelingen’ onderling. Ook was er een incident waarbij de noodopvang in Woerden werd belaagd door een groep buitenstaanders.
Het AOV is bezorgd over de veiligheid in en rondom de opvang van de ongelimiteerde migrantenstroom. De partij verwijst daarvoor naar meerdere berichten in de media zonder deze te benoemen. De afgelopen dagen kwamen via de reguliere media – in bedekte termen- berichten naar buiten over meerdere grootschalige vechtpartijen binnen de diverse opvanglocaties in Nederland. Het ging daarbij vooral om groepen ‘vluchtelingen’ onderling. Ook was er een incident waarbij de noodopvang in Woerden werd belaagd door een groep buitenstaanders. Daarnaast zijn er al langer aanwijzingen van moslimterreur tegenover christenen binnen de opvang en wordt er geklaagd over de kwaliteit van het hulpaanbod door ‘vluchtelingen’, waardoor spanningen oplopen in de opvang.

VLAARDINGEN- Ouderenpartij AOV heeft bij burgemeester Bert Blase (PvdA) nadrukkelijk geïnformeerd naar mogelijke opvanglocaties voor ‘vluchtelingen’ in Vlaardingen, omdat op internet geruchten gaan over plaatsing van irreguliere migranten in verzorgingshuis De Wetering. Volgens het AOV veroorzaken dergelijke geruchten onrust, maar Blase waagt zich niet aan het noemen van mogelijke locaties.

Blase verwacht niet dat Vlaardingen een dezer dagen al wordt geconfronteerd met de plicht om kortdurende noodopvang (72 uur) te organiseren voor een grote groep irreguliere migranten. Dat liet hij donderdagavond weten op vragen van het AOV. De burgemeester ziet daarnaast meer in kleinschalige opvang van twintig tot hooguit dertig personen voor een langere duur ‘ergens in de stad’.

Wat de lokale partij ONS.Vlaardingen betreft gaat de hele discussie over opvang voorbij aan de belangrijkste vraag: wat wil de Vlaardingse bevolking? Maar volgens het AOV doet het antwoord op die vraag er niet toe, omdat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gemeenten eenvoudig dwingt opvang te organiseren. Noch de bevolking, noch de gemeenteraad heeft mogelijkheden dit te weigeren. De burgemeester kon dit alleen maar beamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *