WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GETUIGEN BABBELTRUC GEZOCHT

VLAARDINGEN – De politie zoekt getuigen van een babbeltruc op woensdag 21 mei aan de Abel Tasmanlaan in Vlaardingen. Een 88-jarige vrouw werd het slachtoffer deze babbeltruc.
Een nog onbekende vrouw belde die woensdag aan bij een woning aan de Abel Tasmanlaan. De bewoonster deed open waarna de vrouw de woning binnen drong met een verhaal over een lekkage. Het slachtoffer was op dat moment alleen thuis. Haar man was even in de kelder bezig.

Eenmaal in de keuken hield de verdachte het slachtoffer aan de praat. Hierdoor kon een tweede mannelijke verdachte ongezien de woning binnen komen en de kamers doorzoeken.
In de tussentijd was de bewoner vanuit de kelder naar boven gekomen. Toen hij het huis binnen kwam, bedachten de twee verdachten zich geen moment en vertrokken.

De 90-jarige bewoner zag na onderzoek dat er diverse kasten waren doorzocht. Het rovers duo nam diverse persoonlijke bezittingen mee. Het echtpaar heeft aangifte gedaan en slachtofferhulp gekregen.

De politie onderzoekt deze babbeltruc en is op zoek naar getuigen. Heeft u woensdagmiddag 21 mei tussen 17.15 en 17.45 uur iets opvallends gezien op de Abel Tasmanlaan? Of misschien in de omgeving? Of heeft u andere informatie? Bel met 0900-8844.