WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEVOLGEN LOCKDOWN VOOR LEEGSTAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het is onduidelijk of de stijgende lijn nog doorzet bij de leegstandstelling van de gemeente in het centrum van Schiedam. De effecten van de crises die door de lockdown wordt veroorzaakt zullen pas in toekomstige tellingen duidelijk worden. Het verloop van de tellingen in de afgelopen jaren toont een opgaande lijn en daarmee een geleidelijke toename van het ruimtegebruik.

Op basis van de tellingen in november 2019 was voor aanloopstraten 70% gevuld (140 panden, waarvan 98 gevuld). Voor centrumstraten 82,4 % (448 panden, waarvan 369 gevuld).

Elke drie maanden wordt in het kader van de leegstandsverordening door de gemeente een leegstandstelling in het centrum uitgevoerd, waarbij naast de straten zoals genoemd in de leegstandverordening ook omringende straten worden meegenomen, voor zover daar panden in commercieel gebruik aanwezig zijn.

De effecten van de lockdown voor de stijgende lijn in ruimtegebruik zijn vooralsnog onbekend, maar zullen in toekomstige tellingen duidelijk worden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 gedachten over “GEVOLGEN LOCKDOWN VOOR LEEGSTAND SCHIEDAM

  1. De parkeerplaats in de buurt van de Hoogstraat moet gratis zijn.Wie wil er nu betalen voor parkeren terwijl alleen het museum de moeite waard is op de Hoogstraat.Je wandelt langs lege winkels.Voor de resterende horeca is het ook rampzalig.

  2. Dat zullen de bewoners fijn vinden waar moeten zij dan parkeren? En er zitten genoeg leuke zaken in het centrum het gaat niet alleen om de Hoogstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *