WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEWELDDADIGHEDEN ROND GSM VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Braziliaan D.K. B. (34) uit Vlaardingen moet voor de politierechter verschijnen, omdat hij wordt beschuldigd van twee misdrijven die hij in november 2023 heeft gepleegd:

B. zou in Vlaardingen een mobiele telefoon hebben gestolen van een Indonesische vrouw door haar te duwen en de telefoon uit haar handen te rukken. Dit is een vorm van diefstal waarbij geweld wordt gebruikt, wat strafbaar is volgens artikel 310 van het Wetboek van Strafrecht. De rechter kan hiervoor maximaal vier jaar cel of een geldboete van de vierde categorie opleggen.

Ook zou B. in Rotterdam meerdere keren het slachtoffer via WhatsApp hebben benaderd, terwijl dit hem verboden was door de officier van justitie. Dit is een overtreding van een gedragsaanwijzing, wat strafbaar is volgens artikel 184a lid 1 van het Wetboek van Strafrecht. De rechter kan hiervoor maximaal drie maanden cel of een geldboete van de derde categorie opleggen.

Het OM zal de feiten presenteren en een strafeis formuleren op basis van de wet. Het OM wil dat de verdachte wordt gestraft voor zijn daden en dat de maatschappij wordt beschermd tegen zijn gedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *