WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GROENLINKS EN DENK IN VERHITTE DISCUSSIE BBQ-OVERLAST SCHIEDAM

SCHIEDAM- Tijdens de commissievergadering ontstaat een felle discussie tussen Denk en GroenLinks over de handhaving van barbecue-overlast in Schiedam. Denk pleit voor een milde aanpak van overtreders van de nieuwe, strengere regels die deze zomer al worden ingevoerd. GroenLinks daarentegen, wil strikte handhaving zodra de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is gewijzigd. Ook coalitiepartij Progressie Schiedam verzet zich tegen een coulante benadering in de beginperiode.

Furkan Kondu, fractievoorzitter van Denk, stelt voor om in de eerste weken na de invoering van de nieuwe regels mild om te gaan met onbewuste overtredingen. “De burgemeester geeft aan dat de wijziging al de maandag erna kan plaatsvinden en dat is vrij rap. Ik kan me voorstellen dat er in de eerste weken wat coulant zal worden omgegaan met onbewuste overtredingen. Deelt het college deze mening?” vroeg Kondu.

Dat is tegen het zere been van Yorick Haan (GroenLinks) hij reageerde fel op het voorstel van Kondu. “Volgens mij moet de burgemeester helemaal niet zeggen hoe we daarmee omgaan, omdat de Lichtblauwe Brigade, onze handhavers, de ruimte moeten hebben om van hun discretionaire bevoegdheid gebruik te maken. Overlast moet gewoon aangepakt worden! Dat moeten we overlaten aan de handhavers,” aldus Haan.

Burgemeester Harald Bergmann (VVD) laat weten het doel van de nieuwe regels is om gedragsaanpassing te bewerkstelligen. “Wij als Schiedam zijn er niet op uit om iedereen maar boetes te geven. We zijn er op uit om bij mensen, met behulp van de APV, een gedragsaanpassing te krijgen. Als het niet anders kan, zullen we beboeten,” verklaart Bergmann. Hij voegt toe dat de gemeente nu al actief bezig is met het aanspreken van mensen en het inzetten van coaches om bewustwording te creëren.

Volgende week zal de gemeenteraad, vrijwel zeker, in ruime meerderheid, akkoord gaan met de nieuwe regels.

2 gedachten over “GROENLINKS EN DENK IN VERHITTE DISCUSSIE BBQ-OVERLAST SCHIEDAM

  1. Als iedere hondentokkie die normaal zijn hond bij iemand anders voor de deur laat schijten voortaan zijn trouwe viervoeter de productie van de dag op het gras van de Maasboulevard laat deponeren is het gauw afgelopen met de barbecue tokkies.

    1. En dat vind ik nou pure discriminatie tov. onze trouwe viervoeters , ze krijgen dadelijk de schuld van iets waar ze helemaal niets aan kunnen doen oftewel stront voor dank ……………..😉.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *