WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GROENLINKS WIL MUURSCHILDERINGEN IN SCHIEDAM-OOST EN -NIEUWLAND

SCHIEDAM- Raadslid Serkan Kiliçkaya (GroenLinks) is enthousiast over de muurschilderingen op flats in de Vlaardingse Westwijk en ziet graag dat dergelijke kunstwerken ook in Schiedam verschijnen. Op de agenda voor de raadsvergadering van vanavond stond ook een motie om dit mogelijk te maken.

Kiliçkaya meent dat kunst en cultuur de stad verrijken en dat het gemeenschapszin bevordert. Volgens de motie dragen muurschilderingen bij aan de esthetiek van openbare ruimtes en versterken ze de identiteit van een stad.

Kunstenaar Tymon de Laat dient voor Kiliçkaya als voorbeeld, omdat deze kunstenaar al dergelijke muurschilderingen heeft aangebracht in Vlaardingen, New York en Uruguay, die positief zouden zijn ontvangen. Kiliçkaya hoopt dat het college om een onderzoek uitvoert naar de mogelijkheid om muurschilderingen van De Laat ook in Schiedam te realiseren. Hierbij moet gekeken worden naar geschikte locaties, met speciale aandacht voor de wijken Nieuwland en Oost. Daarnaast moeten de haalbaarheid en financiële aspecten worden onderzocht.

Wat Kiliçkaya betreft gaat de gemeente in gesprek met De Laat om de mogelijkheden voor samenwerking te verkennen en afspraken te maken over het artistieke concept en de uitvoering, maar een motie met die strekking is voor aanvang van de raadsvergadering alweer van de agenda gehaald.

7 gedachten over “GROENLINKS WIL MUURSCHILDERINGEN IN SCHIEDAM-OOST EN -NIEUWLAND

 1. Waarom moet dit wederom veel gemeenschapsgeld kosten?
  Er zijn genoeg malloten in Schiedam die voor een aantal jointjes en biertjes heel Schiedam voorzien van muurschilderingen.

  1. @wallie
   Op zich heb ik niets tegen mooie schilderingen op muren van gebouwen.
   Maar kan dat geld niet aan zinnigere doelen worden besteed?
   Je gelooft toch niet dat die schilderingen een lang leven beschonken zijn.
   En waarom alleen in Nieuwland en Oost?
   Vraag me ook af waar de schilderingen uit gaan bestaan.

   1. Nou ja, dan maar weer 359.000.000 voor het opknappen van Boymans van Beuningen.Terwijl Rotterdam aan de voedselbank zit. Laat die schilderijtjes nou maar op die flatjes, anders gaat het steeds meer op een Oostblokland lijken, Bezopen Polen lopen daar al genoeg rond.

 2. Als groenlinks dit wenst dan moet het bijna zeker verf op waterbasis zijn zonder chemische toevoegingen. 1 regenbui en probleem is “opgelost” 😀

 3. @wallie
  Ik heb het over zinnigere doelen, niet over een museum wat voor een relatief kleine groep bestemd is. En volgens mij staat Boymans van Beuningen in Rotterdam. En een beetje graffiti op een muur zal het straatbeeld niet verbeteren in Nieuwland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *