WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GROOT REGIONAAL FILMFESTIVAL MAASSLUIS

Filmclub MaassluisMAASSLUIS- Filmclub Maassluis viert het 50 jarig bestaan op zaterdag 25 april met de vertoning van maar liefst drieëndertig films gemaakt door amateurfilmers uit de regio.
Tussen de films door zal een jury die de films eerder al beoordeeld heeft, de films nader becommentariëren waarna aan het einde van de dag de prijswinnaars – drie films in de groep ‘non-fictie’ (documentaires en reportages) en drie films in de groep ‘fictie’ (zoals bijvoorbeeld speelfilms) – bekend gemaakt zullen worden. Daarnaast is er nog een prijs voor de film met een uitgesproken experimenteel karakter en een prijs voor een film die op het emotionele vlak hoog scoort.

Om de prijzenregen tijdens dit festival compleet te maken is er nog de zaalprijs. Hier kiest het publiek de film die zij het meest gewaardeerd heeft, en tot slot de ‘Laureaat’, De film die van alle vertoonde films de hoogste puntenscore haalde.

Het regiofilmfestival begint om 10.00 uur en zal omstreeks 22.00 uur afgelopen zijn. De toegangsprijs bedraagt 5,00 euro. Theater Koningshof vindt u aan de Uiverlaan in Maassluis tegenover Winkelcentrum Koningshoek.