WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HALVE WEENATOREN ROTTERDAM VERKOCHT

ROTTERDAM- Dudok Real Estate heeft een nieuwe aanwinst toegevoegd aan haar vastgoedportefeuille: de Weena Toren in het hart van Rotterdam. De Weena Toren is een imposant gebouw van 33 verdiepingen, dat in 1990 werd opgeleverd als een van de eerste hoogbouwprojecten in het Weena-gebied. De toren heeft een hoogte van 106,2 meter en een ronde vorm, waardoor hij de bijnaam Peperbus heeft gekregen, ook omdat toenmalig burgemeester Bram Peper (PvdA) er geruime tijd heeft samengewoond met VVD-prominent Nelie Kroes.

De aankoop van Dudok Real Estate betreft alleen de eerste 14 kantoorverdiepingen van de toren, die een totale oppervlakte hebben van ongeveer 10.700 m². De kantoren zijn momenteel grotendeels verhuurd aan Houthoff, een advocatenkantoor dat 8 verdiepingen in gebruik heeft. De overige 19 verdiepingen van de toren zijn bestemd voor woningen, die niet in de verkoop zijn inbegrepen.

De Weena Toren is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling en de vernieuwing van het Weena, een straat die tijdens het bombardement in de Tweede Wereldoorlog veel schade had opgelopen. Het stadsbestuur wilde van het Weena een moderne en levendige boulevard maken, met veel hoogbouw en diverse functies. De Weena Toren was een van de eerste projecten die deze visie concreet maakte. Het ontwerp van de toren is van de hand van architect Henk Klunder, die eerst een ander idee had voorgesteld dat de Ponskaart heette, vanwege de verspringende raamopeningen. Dit idee werd echter afgekeurd, en Klunder kwam met een nieuw ontwerp dat bestond uit een cirkel en een rechthoek, die samen een dynamisch en elegant geheel vormden.

De Weena Toren is nog steeds een opvallend element in de skyline van Rotterdam, die inmiddels veel meer architecturale hoogtepunten heeft gekregen, zoals de Delftse Poort, de Millenniumtoren, de Hofpoort en de Cooltoren. De Weena Toren is echter een van de pioniers van deze hoogbouw. Dudok Real Estate is trots om eigenaar te zijn van dit bijzondere gebouw, dat wordt beschouwd als een waardevolle toevoeging aan haar vastgoedportefeuille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *