WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HERINRICHTING HOOGSTRAAT SCHIEDAM IN AFGESLANKTE VORM

SCHIEDAM- De herinrichting van de Schiedamse Hoogstraat gaat in afgeslankte vorm door, waarbij het vernieuwen van de verlichting voorop staat. Dit betekent dat de Hoogstraat hersteld wordt met de bestaande stenen. De verlichting wordt vernieuwd met historisch ogende gevelverlichting. Onnodige bekabeling wordt opgeruimd en waar nodig worden de spankabels voor de feestverlichting vervangen. Dit alles laat de gemeente weten op de eigen website

In november 2019 startte de openbare aanbesteding voor de herinrichting. Deze aanbesteding ging niet door, omdat de biedingen hoger waren dan de gemeente had verwacht. In de afgelopen maanden is onderzocht hoe de ambities zoveel mogelijk kunnen worden waargemaakt binnen het projectbudget.

Als er financiële ruimte is, komt er een terras voor de entree van winkelcentrum Passage en komt er meer groen en zelfs enkele bomen.

Het project Hoogstraat plus bestaat naast de herinrichting van de Hoogstraat uit meer onderdelen. Dit zijn de herinrichting van de Koemarkt, de herinrichting van de Havenkerksteeg en aanpassingen op het plein van het Stedelijk Museum Schiedam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “HERINRICHTING HOOGSTRAAT SCHIEDAM IN AFGESLANKTE VORM

  1. Hulde aan wijlen Andreas Rose ! Het blijkt toch maar dat er geen urgentie is om de bestrating te vervangen. Als ik tussen de regels door lees, zie ik dat de gemeente financieel in zwaar weer verkeert. Op de koemarkt, ter compensatie van de gekapte perelaar graag een sneeuwpeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *