WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HISTORISCHE BEELDEN SINT EN ZWARTE PIETEN IN VLAARDINGEN 1966

VLAARDINGEN- Streekmuseum Jan Anderson vertoont de zwartwit film ‘1966 Sinterklaas in Vlaardingen’. Half november van dat jaar arriveerden Sint en zijn Zwarte Pieten in de haven van Vlaardingen en werden verwelkomd op het Stadhuis. De Vlaardingse fotograaf en cineast Jan Dulfer legde dit spektakel op het celluloid vast.

Heel Vlaardingen liep uit, TV uitzendingen bestonden toen nog niet. Bekende Vlaardingers Bassie (nu 87) en Adriaan (deze week 80) vertoonden hun acrobatische kunsten als De Crocksons. Alweer 56 jaar geleden! Ook werd er door Sint en zijn Pieten een bezoek gebracht aan de kinderen in het Holy Ziekenhuis. Tevens ging de Sint te paard over de winkelboulevard de van Hogendorplaan.

Bassie en Adriaan in hun jonge jaren.
In Vlaardingen werd de Winkeliersvereniging opgericht met als doel om koopkracht in de stad te behouden. Eén van de belangrijkste acties was de uitgifte van de Zwarte Pietjes’ zegels die u kreeg bij het boodschappen doen in de stad Vlaardingen. Het was altijd prijs met als hoofdprijs een echte auto ‘DAF’ geleverd door Garage Eigenraam. Op de volle kaarten kreeg men in ieder geval een speculaaspop van bakker v/d Berg uit de Emmastraat. Duizenden van deze kaarten werden ingeleverd in gebouw Triangel in de Fransenstraat.

Zaterdag 5 en zondag 6 November aanstaande is deze film te zien in het Streekmuseum van 14.00 – 16.00 uur. Streekmuseum Jan Anderson, Kethelweg 50, Vlaardingen.

Streekmuseum Jan Anderson is geopend Iedere zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en de eerste zondag in de maand. Gratis toegang.

Eén gedachte over “HISTORISCHE BEELDEN SINT EN ZWARTE PIETEN IN VLAARDINGEN 1966

  1. Kijk maar uit. Straks wordt de voorstelling verboden wegens racisme. Heeft de SP al vragen gesteld? Of GroenLinks en D66…????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *