WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HOE ENERGIEZUINIG ZIJN WONINGEN IN SCHIEDAM?

SCHIEDAM- Woningen in Schiedam hebben een relatief hoog energieverbruik, dat blijkt uit onderzoek van www.energielabelprijzen.nl dat de gegevens van Klimaatmonitor Nederland analyseerde. Op dit moment heeft 55,8% van de woningen een geldig energielabel. Daarvan beschikt 47,2% over een “groen” label (A, B of C). Dat is minder dan het landelijke gemiddelde van 70%.

Op dit moment heeft 47,2% van de woningen in Schiedam een groen energielabel. Dat betekent dat deze woningen beschikken over een label A, B of C. Deze woningen hebben een redelijk tot zeer laag energieverbruik dankzij een zuinige HR-ketel, goede isolatie en eventueel zonnepanelen. Landelijk gezien heeft 70% van de woningen een groen energielabel. Hiermee scoort Schiedam minder goed ten opzichte van de rest van Nederland.

2.868 woningen (13,9%) hebben zelfs het meest zuinige energielabel A, landelijk is dat 24%. Het meest voorkomende energielabel in Schiedam is label C. 1.687 woningen (8%) hebben het meest onzuinige energielabel G, landelijk gezien is dat 4%.

Hoe zijn de energielabels verdeeld in deze gemeente?

2.868 woningen (13,9%) hebben energielabel A: zeer laag energieverbruik
2.308 woningen (11,2%) hebben energielabel B: laag energieverbruik
4.536 woningen (22,0%) hebben energielabel C: redelijk laag energieverbruik
4.310 woningen (20,9%) hebben energielabel D: gemiddeld energieverbruik
3.195 woningen (15,5%) hebben energielabel E: redelijk hoog energieverbruik
1.676 woningen (8,1%) hebben energielabel F: hoog laag energieverbruik
1.687 woningen (8%) hebben energielabel G: zeer laag energieverbruik

Vanaf 2008 is het definitief energielabel verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur van een woning. Per 1 januari 2021 is de methode waarop het energielabel bepaald wordt gewijzigd. Dit houdt in dat woningeigenaren vanaf dit jaar een afspraak moeten maken met een energieadviseur. Deze deskundige komt thuis langs, neemt de woning op en berekent hoeveel energie er nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en hoeveel van deze energie uit duurzame bronnen komt. Vervolgens wordt het energielabel vastgesteld en definitief geregistreerd. Het energielabel is 10 jaar geldig vanaf de registratiedatum.

2 gedachten over “HOE ENERGIEZUINIG ZIJN WONINGEN IN SCHIEDAM?

  1. Niet teveel aan doen, ons kabinet zou volledig in de stress schieten als alles energiezuinig werd. Energie is door de torenhoge belastingen een belangrijke bron van inkomsten voor linkse hobby’s. Als iedereen nou energie zuinig gaat lopen doen en ook nog gezonder gaan leven zijn de colbertboys straks gedwongen om de belasting op karnemelk te verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *