WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HOEK VAN HOLLAND WIL MEEPRATEN OVER LIGHTRAIL

HOEK VAN HOLLAND- De gebiedscommissie Hoek van Holland wil ook een plaats in de stuurgroep van de Hoekse Lijn. Schiedam, Vlaardingen en Maassluis hebben allemaal al een eigen wethouder binnen deze stuurgroep om de belangen van hun gemeente onder de aandacht te brengen bij de ontwikkeling van de lightrailverbinding. Woensdagavond heeft de Hoekse gebiedscommissie – opvolger van de Rotterdamse deelgemeenten – met dat doel ingesproken bij de Rotterdamse gemeenteraad.
hoek van holland 4

hoek van holland 5
Rond het toekomstige trace in Hoek van Holland wordt gemengd gereageerd op het omvormen van het huidige NS spoor naar een bovengrondse RET metroverbinding. Vooral het gedeelte vanaf het huidige NS station Hoek van Holland Strand tot aan het Zeeplein zorgt voor verdeelde reacties.

Bewoners van de appartementencomplexen aan de Strandweg worden waarschijnlijk tegemoet gekomen met een gedeeltelijke overkapping van het spoor dat volgens de plannen vlak onder hun balkons komt te liggen. Tegelijk zal met die overkapping een deel van het beschermt Natura 2000 duingebied bij het tracé worden betrokken. Waardoor het nog niet zeker is of die overkapping uiteindelijk haalbaar is.

Strandtenthouders aan Zeekant rekenen op meer bezoekers wanneer het spoor per 2018 tot aan het Zeeplein wordt doorgetrokken en er in het zomerseizoen om het kwartier wordt gereden, maar de restaurants en het enkele cafetaria aan de Badweg houden hun hart vast. Zij vrezen voor de betrekkelijke rust buiten de zomerse dagen.

Volgens de gebiedscommissie allemaal aspecten die het verdienen om in de stuurgroep over te brengen.
hoek van holland 3

hoek van holland 2