WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HONINGZOETE ACTIVITEITEN IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Bijen en honing staan dinsdagmiddag 24 juni centraal op de parkeerplaats recht tegenover bassischool de Violier aan de Slimme Watering in Schiedam-Noord.

DSC00015DSC00014
Rond 12.00 uur worden de informatieborden onthuld die gemaakt zijn door wijkbewoner Marcel Polak. De borden bevatten informatie over de planten en dieren die op de bijenbaan leven. Als tweede worden de borden onthuld met kunstwerken rondom het thema ‘bijenbaan’, die onder leiding van Rob van der Drift, medewerker bij het NMEcentrum aan de Harreweg, gemaakt zijn bij de BSO Yggdrasil, door leerlingen van basisschool De Violier.

Bewoners van Spaland-Sveaparken hebben enige tijd terug, met steun van de gemeente Schiedam en Irado, de lege trambaan langs de Slimme Watering omgetoverd tot een bij-vriendelijke omgeving: de bijenbaan. Er zijn nieuwe struiken geplaatst en er staan twee bijenhotels.
DSC00016
Dinsdag worden er voor de betrokken kinderen van beide basisscholen (en hun ouders) een aantal activiteiten georganiseerd in samenwerking met de Schiedamse Stadsimkers. Zoals het bekijken van een demonstratie-bijenkast en het maken van kaarsjes van bijenwas en kleine bijenhotels. Ook kunnen de kinderen een bij-vriendelijke plant oppotten.