WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HOOFDDOEK VERZWEGEN IN VLAARDINGSE GEMEENTERAAD

VLAARDINGEN- SP en GroenLinks in Vlaardingen besteden geen woord aan de werkelijke oorzaak van de Iraanse opstand, tegen de sjiitische geestelijken, terwijl de partijen, samen met D66, wel op een uitspraak rekenen van de gemeenteraad. Dit tot verbazing van de fractie van Heel de Stad (HdS).

De SP heeft gisteravond tevergeefs geprobeerd de Vlaardingse gemeenteraad achter de oproep te krijgen van Amnesty International, om via de Iraanse ambassade in Den Haag, de Iraanse autoriteiten op te roepen tot het onmiddellijk stoppen met het executeren van demonstranten in Iran. Ron Boers (HdS): “Zeker in het begin ging het allemaal over dames die hun hoofddoekjes afdeden en verbranden of wat dan ook. Dat mis ik heel erg in deze motie. Juist als je voor vrouwen opkomt, zou dit er ook een plek in moeten hebben.”

Westerse feministen laten onderdrukte vrouwen in Iran, die verplicht een hoofddoek dragen, vallen als een baksteen. Dat zegt de Iraanse vrouwenrechtenactivist Masih Alinejad. Erger nog: westerse vrouwelijke politici verergeren de onderdrukking. Zoals de Nederlandse minister Sigrid Kaag (D66), die een hoofddoek droeg tijdens een bezoek aan Iran.
Ook na de woorden van Boers zwijgen de drie indieners van de motie, die vervolgens wordt weggestemd door een raadsmeerderheid. HdS steunt de motie en het verzet van de Iraanse vrouwen wel.

Iraanse vrouwen zijn al maanden onderdeel van felle landelijke protesten tegen de strikte kledingvoorschriften in dat land. Die protesten begonnen na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini, op 16 september vorig jaar. Zij vond de dood nadat ze in Teheran door de shariapolitie op gewelddadige wijze werd gearresteerd, omdat ze haar hoofddoek niet correct zou hebben gedragen. De protesten leken het religieuze bewind van de geestelijk leiders aan het wankelen te brengen. Zelfs het nationale voetbalteam protesteerde, tijdens het WK in Qatar.

3 gedachten over “HOOFDDOEK VERZWEGEN IN VLAARDINGSE GEMEENTERAAD

  1. Alles in het kader van Immigratie, Integratie en Islam wordt door links het liefst doodgezwegen of in bedekte termen besproken. Terreuraanslagen, uitkeringsfraude, oplopende criminaliteit, eerwraak, … nergens kunnen ze openlijk over spreken. Nooit willen ze ook maar iets oplossen. Sterker nog, links is onderdeel van het probleem, met hun open grenzen en voorliefde voor multicul (alles behalve de eigen Nederlandse en Westerse cultuur).

    Niet alleen de partijen in de parlementen en raden, ook hun achterban staat heel bewust oplossingen in de weg (terugkeerbeleid en grenzen dicht!). Links verdedigt het gesubsidieerde circuit wat alle belang heeft bij grote maatschappelijke misstanden. De ‘oplossingen’ die ze aandragen zijn vals en vooral gericht op het bij elkaar harken van nog meer subsidies. Dat dit niet in het belang is van de autochtonen en middenklasse weten ze heel goed. Daarvoor hebben ze het zg. antiracismebeleid opgetuigd. Waag ze maar eens tegen te spreken, dan krijg je daar mee te maken. En ze zitten overal in de maatschappij om aan de knoppen te draaien. Ook al verliezen ze alle verkiezingen: ze beheersen inmiddels de journalistiek, het onderwijs, de wetenschap, de ministries in Den Haag (die over de subsidies gaan) en de rechtelijke macht. Krijg ze daar ooit nog maar eens weg… zonder Godswonder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *