WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HOOGWATERWAARSCHUWING MAASSLUIS: LOSWAL AFGESLOTEN

MAASSLUIS- De gemeente Maassluis heeft een waarschuwing uitgegeven voor een verwachte hoge waterstand rond 09.10 uur. De waterstand kan naar schatting oplopen tot 2,05 meter boven NAP bij de buitenhaven. Vanaf een stand van 1,80 meter boven NAP begint de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade onder water te lopen.

Als voorzorgsmaatregel heeft de gemeente besloten de loswal af te sluiten met een slagboom. Hierdoor wordt voorkomen dat auto’s op de loswal worden geparkeerd en mogelijk schade oplopen door het stijgende water. Bewoners en bezoekers kunnen de loswal nog wel verlaten door de slagboom handmatig te openen en te sluiten.

De gemeente houdt betrokkenen op de hoogte via een SMS-systeem. Dit systeem informeert de contactpersoon, de bewoners van ’t Hoofd en de bedrijven gelegen aan de Burgemeester de Jonghkade en de Govert van Wijnkade. Mensen die ook ge├»nformeerd willen worden bij toekomstige hoogwaterstanden, kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar crisisbeheersing@maassluis.nl.

De politie zal indien nodig eigenaren van auto’s die nog geparkeerd staan op de loswal waarschuwen. Inwoners en bezoekers worden geadviseerd om de weersvoorspellingen en waarschuwingen in de gaten te houden en voorzorgsmaatregelen te treffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *