WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HYPOCRIETE SP: NU WÉL MOEITE MET BESTUURDER DIE NIET IN VLAARDINGEN WOONT

VLAARDINGEN- In Vlaardingen, anno 2024, is het nu wel een punt van discussie voor de Socialistische Partij (SP) dat een collegelid ervoor kiest niet in de haringstad te wonen. De fractie van Arnout Hoekstra, met gepaste trots, rapporteert dat hun fractievoorzitter vanmiddag te gast was bij het NPO-radioprogramma Spijkers met Koppen. De aanleiding is de kwestie rondom wethouders zoals Arnoud Proos (CU-SGP), die besloten hebben niet in hun eigen gemeente te wonen. Dit thema is niet nieuw; het herinnert aan de tijd waarin voormalig burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) onder vuur lag voor vergelijkbaar gedrag. Destijds uitte SP’er Hoekstra echter felle kritiek op een publicatie die onthulde dat Jetten haar residentie in Breda handhaafde.

De bewuste publicatie – op deze site – kwam uit op Tweede Pinksterdag 2019 en onthulde dat Jetten al sinds 1994 in Breda woonde. Haar directe buren in Brabant bevestigden dat zij inderdaad hun straatgenoot was, een feit dat ook door kadastergegevens werd gestaafd, maar de onthulling leidde uitsluitend tot verontwaardigde reacties van enkele veteranen uit de Vlaardingse politiek, die woedend waren over het feit dat werd aangetoond dat de burgemeester en haar echtgenoot in Breda verbleven, op een afstand van 60 kilometer van Vlaardingen. Het gedrag van Jetten werd vurig verdedigd. Klaas Terpstra, voormalig fractievoorzitter van de Vlaardingse PvdA, bestempelde het als laster: “Wat een zwartmakerij, jonge jonge dat je dat nodig hebt.” Ruud van Harte, voormalig wethouder van CU-SGP, voegde daaraan toe: “Al bezat ze heel Breda. Is dat dan verboden? Dacht het niet.” Soortgelijke sentimenten werden geuit door Ester Heijdijk, voormalig raadslid van CU-SGP, Stefanie Solleveld, fractievoorzitter van de PvdA, de manager van Jumbo Wuijts in Holy (waar bemoeide die zich mee?), en… voormalig SP wethouder Arnout Hoekstra, die allen hun steun betuigden aan Jetten. Een half jaar later vertrok Jetten alsnog met slaande deuren uit Vlaardingen.

4 gedachten over “HYPOCRIETE SP: NU WÉL MOEITE MET BESTUURDER DIE NIET IN VLAARDINGEN WOONT

 1. Wat een gezeik allemaal, wat kan het je schelen dat deze gast niet in Vlaardingen wil wonen? Al woont hij in Lutjebroek, zolang hij maar op tijd op zijn werk verschijnt.

 2. Wie herinnert zich nog het moment waarop de destijds opgestapte wethouder Cees Oosterom door Hoekstra over de hekel werd gehaald? Vervolgens kroop diezelfde Hoekstra schaamteloos met Oosterom in eenzelfde college. Maar het is allemaal heel simpel: wie een corrupt mens verdedigt is zelf ook corrupt!! Is ook gelijk een antwoord op de vraag waar die van de Jumbo zich mee bemoeide: corruptie!!

 3. carriere politici
  Hoekstra wilde naar Europa
  Bikkers wil de Tweede Kamer in
  Bertje wil liever burgemeester van Rotterdam worden
  Het leuke is dat ze zich geen moment afvragen of ze wel geschikt zijn voor deze functies
  In het bedrijfsleven word je beoordeeld op prestaties
  Zou ook moet gelden voor de politiek
  Beetje klaar met die mooi praters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *