WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ILLEGALE PROSTITUTIE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Woensdagavond zijn tijdens een controle op drie plaatsen in Schiedam illegale seksinrichtingen aangetroffen. Op deze adressen werden door team Toezicht en Handhaving van de gemeente Schiedam in samenwerking met het Controleteam Prostitutie en Mensenhandel (CPM) van de politie in totaal zeven vrouwen aangetroffen die tegen betaling hun diensten aanboden.

Eén seksinrichting bevond zich aan de Burgemeester van Haarenlaan. Daar werden drie Roemeense vrouwen aangetroffen en twee Roemeense mannen. De feitelijke huurder verhuurde de woning aan hen onder.

In een woning aan de Parkweg verbleven drie vrouwen en de feitelijke huurder. Op het moment van de controle waren ook twee klanten aanwezig, die verklaarden tegen betaling seks te hebben gehad. Een van de vrouwen bleek illegaal in Nederland te verblijven en is aangehouden.

In beide gevallen start de verhuurder een procedure om de huurovereenkomst te ontbinden.

De derde seksinrichting werd aangetroffen in een woning aan de Potgieterstraat. De aanwezige vrouw gaf aan thuis te werken.
DSC00036
Voor geen van de seksinrichtingen is door de gemeente een vergunning afgegeven. Een verder bestuurlijk handhavingstraject wordt ingezet om herhaling te voorkomen.