WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

IMPULS VOOR VERGROENEN STADSERF SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Het Stadserf in Schiedam-Oost krijgt vandaag een groene impuls. Wethouder Doğukan Ergin (Denk) plant samen met kinderen van KomKids de eerste bomen en struiken op het plein. Ook krijgen de kinderen een groen pakket mee naar huis om zelf hun omgeving te vergroenen.

Het Stadserf stond al langer op de agenda voor een grootschalige herinrichting, waarbij een deel van het complex gesloopt zou worden om ruimte te maken voor nieuwe woningen. Maar door de hoge kosten van bouwmaterialen en arbeid, die mede veroorzaakt worden door de inflatie en de proxy oorlog in de Oekraïne, is dit plan van de baan. De gemeente Schiedam gaat nu op zoek naar een alternatief plan om het plein aantrekkelijker en groener te maken. Het nieuwe plan zal rekening houden met de veranderde omstandigheden, maar ook met de wensen van de gemeenteraad en de inwoners van Schiedam. Een van de belangrijkste wensen is dat het Stadserf een groene oase wordt in het centrum van de stad. De gemeente hoopt in het voorjaar van 2024 het nieuwe plan klaar te hebben en aan de gemeenteraad te kunnen presenteren.

Ook de inwoners kunnen nu al meehelpen om Schiedam groener te maken. Bijvoorbeeld door minder tegels en meer planten in hun tuin te zetten. Vanmiddag kunnen ze op het Stadserf gratis plantjes ophalen en suggesties doen voor nieuwe boomlocaties in de openbare ruimte. Verder is er informatie beschikbaar over vergroenen en zijn er leuke (kinder)activiteiten.

De mini groenmarkt wordt gehouden op het Stadserf van 14.00 – 16.00 uur. Meer informatie vindt u op schiedam.nl/hartvoorgroen.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

Eén gedachte over “IMPULS VOOR VERGROENEN STADSERF SCHIEDAM-OOST

  1. Zou mij niet verbazen als er binnenkort hier en daar wietplanten worden aangetroffen tussen de geplante struiken.
    De 5e colonne partij moet toch ergens extra inkomsten vandaag halen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *