WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

IN DECEMBER REACTIE OP ZORGEN BEREIKBAARHEID ROTTERDAM-FEIJENOORD

ROTTERDAM- Wethouder Chantal Zeegers (D66) zal pas medio december echt inhoudelijk reageren op het ongevraagde advies van de Wijkraad Feijenoord over de impact van de voorgenomen plannen voor de Oranjeboomstraat. Bij de Wijkraad leven zorgen over de bereikbaarheid en leefbaarheid van de wijk Feijenoord. Dit betreft vooral de maatregelen uit het project Feyenoord City, met name het voornemen om de Oranjeboomstraat als doorgaande weg af te sluiten. Daarnaast adviseert de Wijkraad om de Oranjeboomstraat op te knappen.

Afgelopen april heeft de gemeenteraad de wethouder al verzocht om een overzicht te maken van alle bouw- en ontwikkelplannen in en rondom de wijk Feijenoord en Feyenoord City 2.0. Het doel is om inzicht te krijgen in wat deze plannen gezamenlijk betekenen voor de mobiliteit, bereikbaarheid, ontsluiting van het openbaar vervoer en parkeren in het stadsdeel Feijenoord.

Zeegers heeft aangegeven dat de beantwoording van het advies van de Wijkraad zal worden gecombineerd met de afdoening van de motie ‘De Feijenoordvisie’. Hierdoor kan het advies van de Wijkraad integraal worden meegewogen. Naar verwachting zal het afdoeningsvoorstel voor deze motie medio december 2024 aan de gemeenteraad worden verstuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *