WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

IN LAATSTE WEEK 2023 GEZAMELIJKE ACTIES TEGEN AFSTEEKVERBOD SCHIEDAM

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam heeft aangekondigd dat in de week voor de jaarwisseling gezamenlijke acties zullen plaatsvinden om het verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk te handhaven. De politie zal hierbij nauw samenwerken met het team Toezicht & Handhaving van de gemeente. Er zijn dagelijks acht teams actief, die in burgerkleding opereren en gebruik maken van onherkenbare voertuigen. Zij zullen optreden tegen overtreders van het vuurwerkverbod, boetes uitdelen en bij het aantreffen van grote hoeveelheden zwaar vuurwerk het gespecialiseerde vuurwerkteam van de politie inschakelen.

Schiedam had vorig jaar tijdens de jaarwisseling een lokaal afsteekverbod voor vuurwerk ingesteld, naast een zero-tolerance beleid voor geweld tegen of belemmering van hulpverleners en hulpdiensten. De totale schade die door vuurwerk werd veroorzaakt tijdens de afgelopen jaarwisseling in Schiedam was 28.456,96 euro. Dit was een aanzienlijke vermindering van de schade vergeleken met de jaarwisseling 2022-2023, toen de schade nog twee keer zo hoog was. Het was ook het laagste schadebedrag van de afgelopen 5 jaar. De inbeslagname van illegaal vuurwerk heeft mogelijk een positieve invloed gehad op het resultaat. Het schadebedrag omvat niet alleen de schade die tijdens de jaarwisseling zelf werd aangericht, maar ook de schade die in de maanden daarvoor door vuurwerk werd veroorzaakt.

2 gedachten over “IN LAATSTE WEEK 2023 GEZAMELIJKE ACTIES TEGEN AFSTEEKVERBOD SCHIEDAM

  1. Denk dat er veel meer op andere dingen moet worden opgetreden. Nu is het alleen maar proberen om burgers in het gareel te houden. Echt belachelijk om dit middel in te zetten.

  2. Dat ze het zware illegale ge├»mporteerde ‘vuurwerk’ aanpakken is goed.
    Maar de mensen pakken die goedgekeurd vuurwerk afsteken op oudejaarsavond is diep triest.
    Durf honderd euro te verwedden dat er in het Vlaardingse vakantiepark, door de ‘getraumatiseerde oorlogsvluchtelingen’ meer illegaal vuurwerkbommen / handgranaten worden afgestoken op oudejaarsavond dan in heel Schiedam vuurwerk in de laatste weken van 2023.
    En de gemiddelde Turk schiet op oudejaarsavond een Uzi leeg in de lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *