WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

IN OKTOBER NIEUWE REGELS BBQ SCHIEDAM OP WEBSITE GEMEENTE

SCHIEDAM- De wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) inzake barbecue-overlast zal pas in oktober op de website van de gemeente Schiedam verschijnen. Dit wordt duidelijk nu volksvertegenwoordigers vragen stellen aan het stadsbestuur over het raadsvoorstel voor aanpassingen aan de APV. Hoewel deze wijziging met spoed voor de zomer behandeld zal worden, regelt het voorstel alleen de mogelijkheid voor het stadsbestuur om gebieden aan te wijzen waar barbecueën verboden is.

Het aanwijzingsbesluit is momenteel in voorbereiding en zal in werking treden na goedkeuring door het stadsbestuur en de gemeenteraad. De aangewezen gebieden zullen bekendgemaakt worden en er zullen borden geplaatst worden op de locaties waar barbecueën niet is toegestaan.

Op vragen vanuit de raad wordt bevestigd dat de aangewezen gebieden ook op de website gepubliceerd zullen worden, maar de publieksvriendelijke versie van de APV zal pas na de reguliere actualisatie in oktober 2024 worden aangepast.

Handhaving op barbecueën buiten de toegestane gebieden zal na de zomer geëvalueerd worden en de uitkomsten zullen via een raadsinformatiebrief aan de gemeenteraad worden teruggekoppeld. Burgemeester en wethouders hebben aangekondigd door te gaan met de maatregelen uit de brief van 29 april 2024, waaronder een (social)mediacampagne en de inzet van afvalcoaches tijdens weekenden met mooi weer om de afvalregels te handhaven.

2 gedachten over “IN OKTOBER NIEUWE REGELS BBQ SCHIEDAM OP WEBSITE GEMEENTE

  1. Hier uit blijkt dat het de gemeente geen moer kan schelen, laat die moslims maar lekker de hele zomer voor overlast zorgen, na het barbeknoeiseizoen een verbod dus.Dat wordt dan vast in mei komend jaar weer teruggedraaid.

  2. Dus we maken de regels strenger en wie dat opzoekt ziet op de site van de gemeente dat er niets in veranderd. Dat worden leuke zittingen bij de rechter om de boetes aan te vechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *